Výživové hodnoty na 100 ml: Energie 360 kJ / 86 kcal, sacharidy: 2,9 g, z toho cukry 2,1 g, tuky: 0 g, z toho nenasycené mastné kyseliny 0 g, Sůl: 0 g. Složení: Hrozny, bentonit, siřičitany.
KRÁTCE O ODRŮDĚ

Hibernal
Hibernal je interspecifická (PIWI) odrůda vyšlechtěná v roce 1944 v německém Geisenheimu. Vznikla křížením odrůd Siebel 7053 x Ryzlink rýnský. Odrůdu vyšlechtil Dr. Helmut Becker jako semenáč druhé, filiální generace. Do listiny povolených odrůd ČR byl zapsán v roce 2004.
Jedná se o středně pozdní odrůdu , která na dobrých stanovištích snadno dozrává do vysokých cukernatostí a vyrobené víno velmi ctí terroir dané oblasti. Jeho název navrhnul Prof. Vilém Kraus jako poctu odolnosti k zimním mrazům. Název vychází z latinského "hiberno" – tedy přezimovat. Odrůda je dobře odolná vůči plísním, stačí ji 3 konvenční postřiky ročně, popřípadě více postřiků alternativními bylinnými výluhy. Je proto vhodná k BIO pěstování. Vína poskytuje výrazně aromatická, ovocná s dostatečnou kyselinkou, připomínající broskve, angrešt, ananas, černý rybíz či květiny.